WhatsApp: gedempte chats nu echt stil, nieuwe functie op komst

Na lange tijd heeft WhatsApp eindelijk een vervelende en irritante bug opgelost in de iPhone-app. Bij gedempte chats is in de iPhone-app niet langer een badge te zien. Het was al geruime tijd mogelijk om WhatsApp-gesprekken te dempen. Notificaties voor bepaalde gesprekken zette je hiermee uit en je ontving ook geen nieuwe meldingen van activiteiten in de gesprekken. Er bleef echter wel een rode badge zichtbaar die het aantal berichten liet zien. Sinds vandaag behoort dit probleem tot de verleden tijd. 

Gedempte chatgesprekken zijn vanaf nu volledig stil
Niet iedereen stoorde zich aan dit probleem, maar voor een aantal mensen was het een trigger om alsnog de app te openen. Dit hoeft nu niet meer, want de rode badge wordt alleen nog maar zichtbaar als er berichten verschijnen in gesprekken die je als WhatsApp-gebruiker niet hebt gedempt. Voor veel mensen is dit dan ook een prettige oplossing voor het probleem dat zich voorheen speelde. Overigens geldt deze nieuwe update alleen voor iPhone-gebruikers. Mensen met een Android-telefoon beslissen zelf of ze de notificaties van gedempte gesprekken aan of uit zetten. 

Stickers optimaal uitlijnen
Overigens is bij de huidige update voor de iPhone nog een kleine wijziging doorgevoerd. Stickers zijn vanaf heden beter uit te lijnen over foto’s en afbeeldingen. Dit gaat eveneens op voor emoji-stickers. Bij het bewerken van media zijn stickers op deze manier beter te positioneren. Dit gebeurt aan de hand van zogenaamde hulplijnen in het midden en geldt voor zowel horizontaal als verticaal. 

Chatgroepen: in de toekomst verandert er nog meer
Chatgroepen in WhatsApp staan in de toekomst nog meer veranderingen te wachten. Het doel hiervan is dat WhatsApp-gebruikers meer controle te krijgen over zogenaamde groepsgesprekken. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om zelf te beslissen wie je toevoegt tot een groepsgesprek. Beperkingen hierin zijn mogelijk zodat je als WhatsApp-gebruiker niet zomaar voor elk groepsgesprek kan worden uitgenodigd. Overigens wordt deze functie al op kleinschalig niveau getest en is het nog niet duidelijk wanneer deze optimalisatie volledig wordt doorgevoerd door Facebook. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *